Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

не е нормално. на 10000км трябва да харчи около литър не на 1000.
    Виж първо компресията на мотора, ако е нормална смени гумичките на клапаните! Ако не е пак гумичките и лошата вест от сегменти , това са основните признац...разбира се като отидеш в сервиз ще я погледнат и може да е от друго

Comment

Първоначално публикувано от hanns
      не е нормално. на 10000км трябва да харчи около литър не на 1000.
      Виж първо компресията на мотора, ако е нормална смени гумичките на клапаните! Ако не е пак гумичките и лошата вест от сегменти , това са основните признац...разбира се като отидеш в сервиз ще я погледнат и може да е от друго
      те го още един "специалист". ех! ако в алфа ромео знаеха че има такива, щяха да си решат проблемите))
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

аз не съм карал такава алфа, но никой не може да ме обеди че е нормално да харчи 100гр масло на 100 км? това го разбирам и без да съм специалист. Това се дължи или на каране на високи обороти или нещо износено в двигатела - гумички, семеринг на биалото, даже може да е от счупен сегмент. бас държа че като отиде в сервиз ще е едно от тези неща! нека да отиде в сервиз да му кажат какво е реално че така само налучкваме, пък после ще видим кой е най-близко до титлата те го специалст. а твойто изказване че от някъде тече е още на по-голям специалист!

Comment

Моята не харчеше грам,никога не съм доливал.Иначе и по книга я дават на 10,000 да харчи литър , не на 1000, както по-горе уточни и колегата.
          Една 156ца така хапваше 0,5 л. на 500 км. и се размина с "малък основен ремонт на двигателя".....иначе доколкото зная от собтвеника на въпросната алфа , може да се дължи от много неща, най-често износени консумативи по ДВГто...
          настояща - BMW 3er
          ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
          ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Пичове ,няма такъв разход 1/1000 на читава кола! Минал съм над 1 000 000 км. с различни коли ,като на всяка съм правил по 200К и никога не сам доливал. Единствената кола на която съм доливал масло е TOYOTA AVENSIS D-4D на 1 година ,на 35к я взех и то по 0,5 л. след 10 000км. и съм я карал до 12 000 ,макар ,че ресурса на маслото е до 15К. Преди месец си докарах 147-ца от Италия ,смених и всичко - ще я видим. Сложих и посредствено SELENIA GOLD. Вие кажете как е това масло. Между другото на скоростната кутия трябва ли да се смени маслото ? Шумни ли са на алфите скоростните кутии?
            ALFA ROMEO 147 TS 2001
            BMW 525 D 2005

Comment

аз не съм карал такава алфа, но никой не може да ме обеди че е нормално да харчи 100гр масло на 100 км? това го разбирам и без да съм специалист. Това се дължи или на каране на високи обороти или нещо износено в двигатела - гумички, семеринг на биалото, даже може да е от счупен сегмент. бас държа че като отиде в сервиз ще е едно от тези неща! нека да отиде в сервиз да му кажат какво е реално че така само налучкваме, пък после ще видим кой е най-близко до титлата те го специалст. а твойто изказване че от някъде тече е още на по-голям специалист!
              приемам ти баса имай предвид че двигателят ми е чисто нов- на 35К. така че ....залагай) как пък се на мен гредите . първата 156-ца която карах, беше служебна и лично я изкарах от магазина на 5 км. и тя гореше масло. как пък и тя е била с износен двигател) да си .......... на късмета.
              Между другото на скоростната кутия трябва ли да се смени маслото ?
              ти как мислиш? естественно е да се сменя периодично. аз още не съм чул шум в кутията на 156-цата.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

опел омега на 333.000км харчи около 1 литър масло на 10.000 км., сами ск правете иЗводите по нататък

.

Comment

Алфа156 1.6
                  Маслото е сменено като купих колата /преди около 3000 км./Досега никакъв разход,никакво падане на нивото.Маслото е Алфа ромео 20к.

Comment

няма мотор който да гори масло освен двутактовия.Какви са тея глупости че по книжка го дават

Comment

Re: Разход на масло

Първоначално публикувано от nickalas
                      Здравейте Алфисти!!!
                      Какъв е нормалния разход на масло на 100 км или на 1000 км. Аз имах ена Алфа 156 1.8 на 230 000 км и ми гореше на 600 км малко повече от половин литър или излиза по 100 гр на 100 км.
                      Слагах няколко руски добавки за спиране раэхода на масло и подобряване на компресията, но ефект никакъв, а много ми хвалеха руската добавка.
                      Какво може да му има на двигателя и колко би струвало ремонта му - оправянето му???
                      Здравей колега , този разход който казваш , за мен е много. Вярно те от завода производител дават да има разход , ама това е доста. Вярно зависи и как се кара колата, но 100 грама на 100 км. , мисля че са много. Аз имам 156-2.0 - 1999 год., уж на 150 000 км., и не дава такав разход. Значи като я сритам , както си знам аз , се получава -горе-долу 100 грама на 1000 км. В момента сам в Германия, и съжалявам че не мога да погледна , з къщи си водя сервизна книжка за всички добавки,доливания на мойта бегачка.
                      Екшън Мен - Чирпан
                      Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Първоначално публикувано от malex
                        Алфа156 1.6
                        Маслото е сменено като купих колата /преди около 3000 км./Досега никакъв разход,никакво падане на нивото.Маслото е Алфа ромео 20к.
                        И при мен си е на макс-а, само че са минали около 1200 км от последната смяна.

Първоначално публикувано от fiore
                        първата 156-ца която карах, беше служебна и лично я изкарах от магазина на 5 км. и тя гореше масло. как пък и тя е била с износен двигателSmile) да си .......... на късмета.
                        От наръчника на Алфа 156:

"WARNING During the initial period of use of the vehicle the engine is settling, therefore engine oil consumption may be considered stabilized only after the first 5,000 - 6,000 km."

Въпроса е след това по колко е горяла
                        Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                        Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                        Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                        Alfa Romeo 146 ti

Comment

И аз съм съгласен да се обзаложим
                          Ако е запушен масления сепаратор направо си отлита маслото без да има гумички или сегменти за смяна /само не знам защо този проблем е най-изявен при ТС моторите /поне така съм забелязъл/.
                          FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                          LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                          ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                          LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Alfaromeo

Вие нормални ли сте как един нормален двигател ще гори 1/1000 масло.Това не е нромално на моита 145-ца съм и сменил маслото преди 6-7 месеца и съм изминал около 7000км. и да ми е изгорила max 600-700мм! А и освен това ми е двутакотва и не знам за вас но аз не съм си купил Alfaromeo за да е карам бавно постоянно е в критичните за това не съм съгласен със това че гори 1/1000 мяасло.
                            Alfaromeo 145 2.0 150 k.s.

Comment

И моята харчи масли и смятам да почистя масления сепаратор, като първа и най-лесна мярка.
                              Въпросът е лесно ли се сваля капака на клапаните? Също имаше някаква закономерност при свалянето на лулите на свещите и масата, ако някой се сеща да сподели....
                              Също предполагам, че след като я отворя ще трябва и задължително да сменя и гарнитурата?

Питам тък, за да не пускам нова тема само за това....
                              156 2.0TS '99

Comment

Като чета темата и симисля, че колито които съм карал са ненормални всичките. Просто да ме извинявате ама да харчи 100 гр на 100км и това да е нормално Моята явно е с дефект, като харчи 400-500г. за 9-10к км. Ще я закарам да я прегледат

А забравих, че имам и лек теч на масло от гарнитурата на клапаните.
                                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                                Opel Astra J GTC

Comment

Working...
                                X